1/5/08

Η βιβλιοπρόταση του Μάη

Η βιβλιοπρόταση του Skoupidiari για τον Μάϊο

Αυτό το βιβλίο θα σώσει τη ζωή σας

της A.M.Homes

εκδόσεις Λιβάνη

Καλό διάβασμα!(περίληψη της ιστορίας δείτε στα σχόλια της ανάρτησης)

buzz it!

2 σχόλια:

spyros1000 είπε...

μπορεισ να μας πεις την περιληψη?

Skoupidiaris είπε...

Βεβαίως Σπύρο,
λοιπόν,

είναι μία ιστορία ενός ανθρώπου, του Ρίτσαρντ, ο οποίος είναι μεσήλικας και ζει στο Los Angeles (ο τόπος που ζει μου είναι αρκετά γνωστός γιατί έχω ζήσει και δουλέψει στο Los Angeles, και μου ξύπνησε αναμνήσεις).

Έχει ένα αποτυχημένο γάμο και ένα γιο απ' αυτόν. Παρότι είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας στο χρηματιστηριακό χώρο, η ζωή του είναι μοναχική.

Κατάφερε ο ίδιος να απομονωθεί από την πατρική του οικογένεια,τον αδερφό του, τη γυναίκα και το παιδί του, τους φίλους του και να ζει σένα πολυτελές σπίτι σε μια ακριβή περιοχή της πόλης.

Επαφή είχε μόνο με μια παραδουλεύτρα που κρατούσε το σπίτι σε τάξη και καθαριότητα, με το γυμναστή του και τη διαιτολόγο του.

Σ'αυτό το αποστειρωμένο περιβάλλον και αυτοφυλακή του, κάποια μέρα ένα συμβάν έντονου σωματικού πόνου ήταν η απαρχή της επιστροφής του στην πραγματικότητα.


Συγγραφέας είναι η 47χρονη A.M.Homes (δες πληροφορίες εδώ
http://www.amhomesbooks.com/

Εδώ που μένω, υπάρχει ένα πρακτορείο Τύπου με ότι έντυπο κυκλοφορεί στην Ελλάδα (εφημερίδες, περιοδικά, ημερήσια, εβδομαδιαία κλπ). Μέσα έχει και τμήμα με βιβλία του Παπασωτηρίου.

Πριν λίγες μέρες πήγα και χάζευα τα βιβλία (μια προσφιλής μου συνήθεια) και έπεσε το βιβλίο κυριολεκτικά στα πόδια μου. Το πήρα λοιπόν χωρίς καν να διαβάσω το οπισθόφυλλο. Το τελείωσα σε μιάμιση μέρα, απνευστί. 492 σελίδες.

Εμένα Σπύρο μου άρεσε. Και το θέμα και ο τρόπος γραφής της Homes. Αλλά αυτό είναι υποκειμενικό.

Ελπίζω να σε κάλυψα κι αν το αγοράσεις, καλό διάβασμα.

Και Καλό Μήνα